Wat is beeldhouwen?

Beeldhouwen, waar gaat het dan over? Je gaat iets maken van een stuk steen. Er zijn harde en zachte stenen en daar kun je dan uit kiezen. Allereerst maak je de keuze voor een zachte of een harde steen, dan neem je een bijtel en een hamer. Hiermee ga je de steen vorm geven. Vervolgens kun je met een vijl de oneffenheden weghalen. Het beeld mag daarna geschuurd worden met verschillende soorten schuurpapier.

Als je gaat schuren krijg je meer structuur in het beeld. Wil je het beeld goed glad hebben? Dan kun je het beeld warm maken en in de was zetten. Dan moet het daarna goed worden afgepoetst en dan zie je een echte mooie glans op de steen. Op deze manier kun je heerlijk beeldhouwen. Veel mensen vinden het erg ontspannend om te doen.

Ben je zelf ook benieuwd naar je talenten van beeldhouwen? Dan zou je een workshop kunnen vormen en je talenten kunnen ontdekken. Het is niet alleen leuk om te doen, het is ook ontspannend en je kunt hier je inspiratie en creativiteit in kwijt. Spreek het je ook aan? Maak hier dan nu gebruik van en zorg dat je geniet van het beeldhouwen. Je kunt het alleen doen, maar ook in groepen worden cursussen aangeboden. Je leert veel van elkaar en doet hierdoor weer nieuwe inspiratie op. Geniet er daarom maar eens van om een mooi beeld te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>